Kalamiehet ry
EtusivuYhdistysUutisiaJäsenasiatTyöpaikatValokuviaLinkitOta yhteyttä
Koulutukset
Opintomatkat

 


Opintomatkat

Kalamiehet Ry järjestää tasokkaita ja monipuolisia opintomatkoja, joiden ohjelma on tarkalleen kalatalousalan ammattilaisille suunniteltu.


Ranskan opintomatka 2011 


Kalamiehet ry järjesti opintomatkan Ranskaan 26.6. - 3.7.2011. Matkalla perehdytttiin monipuolisesti kalatalousalaan. Ohjelma sisälsi vierailuja vesiviljelylaitoksilla, tutkimuslaitoksilla ja tutustumista kalatuotteisiin, kalatalouden opetukseen sekä kalakauppaan.

Lataa matkakertomus tästä linkistä


Matkan tutustumiskohteita:

 - LEGTA de La Lozère Site Louis Pasteur (http://193.48.221.67/html/_7_129_.php) -koulullkiertovesikasvatus lajeina mm. tilapia, kultakalat ja lohi. Luentoja Ranskan vesiviljelystä, kalastuksesta, lainsäädännöstä ja sen toimeenpanosta.
- IFREMER (
French Research Institute for Exploitation of the Sea), merentutkimuslaitos missä mm. kestävän kalanviljelyn tutkimusta yhteistyössä Selfdottin (http://sites.google.com/site/selfdottpublic/news) kanssa. Tutkimuslajeina osterit, simpukat, meribassi (seabass, Dicentrarchus labrax), kampela (turbot, Scophtalmus maximus), red drum (Splataciaenops ocellatus), batfish (Platax orbicularis), sinievätonnikala (Atlantic bluefin, Thunnus thynnus) ja  bonito  (Sarda sarda). Katso IFREMERn esittelyvideo tästä linkistä http://wwz.ifremer.fr/webtv
-  CIRAD (Research institute in agronomy 
http://www.cirad.fr/en) maatalouden kehitysyhteistyön tiimoilla kehitetään mm. kasvatusohjelmaa tilapialle.
– Allier-joen lohikannan ennallistamisprojekti (Salmon conservatory).
 Philippe Cadett kalatalouden oppilaitoksesta LEGTA de La Lozère Site Louis Pasteur toimi matkaisäntänä.


Islannin opintomatka 2009


Kalamiehet ry:n opintomatka on takana. Kesällä 2009 juhannuksen 
jälkeen matkasi 24 hengen joukko Islantiin. Neljä päivää Akureyrissä lähellä napapiiriä ja kaksi Reykjavikissä on takana. Matkalla tutustuttiin kalastukseen, kalanviljelyyn, niiden tutkimukseen, opetukseen ja hallintoonkin. Tietenkin matkalla myös kalastettiin. Valaat, jotka eivät tiettävästi ole kaloja, olivat myös kierroksessa. Lisäksi haettiin tuntumaa kalastuskulttuuriin ja luonnollisesti kierreltiin hienoimmat Islannin pohjoisosien maisemat ja nähtävyydet unohtamatta Reykjavikin kulttuuria.

 Lue tästä linkistä Islannin sisävesikalastuksesta.


Shetlannin opintomatka 28.9.-3.10.2006


Kalamiehet ry järjesti koulutusmatkan 28.8 - 3.9.2006 Brittein saarille, Shetlantiin. Matkan tarkoituksena oli perehtyä Shetlannin saaren talouden kulmakiveen, kalatalouteen. Yksi pohjoismaiden tunnetuimmista kalatalousalan oppilaitoksista ja tutkimuslaitoksista The NAFC Marine Centre (http://www.nafc.ac.uk/) vastaanotti vierailijat Shetlannissa, Scallowayssa. Viikon aikana tutustuttiin saaren ammattikalastukseen, kalastusyrittäjyyteen, kalanjalostukseen, vesiviljelyyn, alan koulutukseen, tutkimukseen sekä ympäristöön. Vapaa-aika vietettiin kalastaen ja tutustumalla Shetlannin kulttuuriin ja luontoon mm. Hermaness:n luonnonpuistoon. 

Shetlanniin opintomatkalaiset

Esitelmä-NAFC
Esitelmä-
Shetlannin vesiviljely 2006
Esitelmä-
Merikrottitutkimus Shetlannissa

Lue opintomatkasta lisää
matkakertomuksesta ja kalastuskertomuksesta.

Käy myös katsomassa
matkakuvia em. linkistä. 
 

Etusivu
Yhdistys
Tapahtumia
Uutisia
Jäsenasiat
Työpaikat
Valokuvia
Linkit
Ota yhteyttä